NEW WORK: The Mall, Walthamstow

Structual glazing at The Mall, WalthamstowWe recently returned to The Mall at Walthamstow where we’ve previously installed Kalwall into Raico curtain wall.

Since then, this second-floor site has been further developed and converted into a food hall and leisure space. Part of this recent upgrade included creating a new balcony outside the second floor, which required our design input to achieve the adaptions to the original installation.

The new balcony installation required automatic sliding access doors to be fitted within the original Kalwall elevation. Unfortunately, the doors we received were not made to spec, which became apparent on the day of installation.

This isn’t a common issue for us, but the team devised an alternative solution, as ever, thinking quickly on their feet. In this instance, the best option for our client was for the team to cut the glass on-site to fit the door, and then return later to correct this.

This ability to adapt is really a testament to the skills of the on-site team and the patience of our contracts manager, who had to re-prioritise their workload in order to complete the project.

Well done to all involved – a testing job but a result we’re incredibly pleased with.

Contracts Manager – Adam Cannell 
Site Manager – Ben Esser 
Designer – Tony Duffy